Digitalni tisak

Digitalni tisak se nametnuo kao vodeća tehnika otiska isključivo zbog tri jako važne prednosti: mala naklada, brzina i kvaliteta otiska. Maksimalni otisak ovom tehnikom je do formata SRA3 (320×450 mm) na gramaturi papira od 70 gr. do 350 gr.

Skraćenje tehnološkog procesa

Tiskarski proces je znatno pojednostavljen jer ne zahtjeva izradu filmova i ploča kao što je to slučaj u offsetnom tisku, što štedi vrijeme i novac. Dovoljno je grafičku pripremu u nekom od standardnih formata (najčešće PDF) poslati direktno na printer, digitalni printer ksenofotografskim postupkom pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. Bitan faktor digitalnog tiska malih formata je i brzina izrade otisaka.

Personalicacija

Digitalni tisak je pojednostavnio personalizaciju tiskanog materijala. Svaki slijedeći otisak u seriji može imati drugačije varijabilne podatke koji se očitavaju iz baze podataka: oznake numeracije, QR kod, bar kod i sl.

Kada odabrati digitalni tisak

Za digitalni tisak se najbolje odlučiti kada imamo potrebu za malom nakladom manjih formata, brza isporuka ili tisak varijabilnih podataka (numerirane ulaznice, voucheri, personalizirane kartice i sl.)


Nudimo kratak rok isporuke za jednostavnije poslove. Uz vrhunsku profesionalnu opremu i materijale za digitalni tisak garantiramo kvalitetu proizvoda. Slobodno nas kontaktirajte i pošaljite upit.

Facebook
Email
WhatsApp
© 2019TORO Dizajn